Wilma Düren (1953)

In de jaren 80 begon mijn belangstelling voor de schilder- en beeldhouwkunst. Vooral de klassiek modernen hadden mijn interesse. Ik werd een regelmatige bezoeker van tentoonstellingen en kunstbeurzen in binnen- en buitenland en in de weekenden werden galeries bezocht. 

 

Nadat mijn man en ik gestopt waren met werken, zijn wij naar Drenthe verhuisd. Hier heb ik  in 2010 een workshop olieverf schilderen gevolgd bij Jenny de Vries. Voor mij een eye opener om te ontdekken dat het zelf maken van een schilderij ook heel boeiend kan zijn. Later dat jaar ben ik bij haar schilderlessen gaan volgen. Om mij verder te specialiseren in het portret schilderen ben ik in 2016 lessen bij Cis Koetse in Rolde gaan volgen.

 

Ik werk veelal aan de hand van foto’s waarbij, in mijn vrije werken, de nadruk ligt op foto's uit de periode 1900 – 1950. De portretten hebben vaak een dromerige uitstraling. 

 

Geïnspireerd door de omgeving van Drouwen heb ik het afgelopen jaar een aantal landschappen gemaakt. Een nieuwe ontdekking die ik verder wil uitwerken. 

 

De lijsten om mijn schilderijen maak ik zelf. 

 

In overleg kan ook werk in opdracht worden uitgevoerd. 

  

Atelier  bezoek, na afspraak, is mogelijk.

 

Lid van het KunstKollektief Borger-Odoorn