Wilma Düren (1953)

Schilder- en beeldhouwkunst hebben altijd haar interesse gehad. Nadat zij gestopt was met werken is zij verhuisd naar Drouwen, Drenthe. Daar ontstond de tijd om te schilderen. Vanaf 2010 heeft ze een aantal schildercursussen gevolgd. De eerste jaren was het werk van (post) impressionistische schilders een belangrijke inspiratiebron voor haar schilderijen. Langzamerhand ontwikkelde ze haar eigen ideeën en kleurenpalet.  

Haar werk valt grofweg uiteen in 2 categorieën: landschappen en mensen. Inspiratie haalt ze vaak  uit film en beeldmateriaal van begin 19de eeuw. Die sfeer, een soort nostalgische romantiek, probeert ze om te zetten in haar schilderijen.
Geïnspireerd door de omgeving van Drouwen heeft zij de afgelopen jaren een aantal landschappen gemaakt. Kenmerkend is de serie “Impressie Drouwenerzand”. Deze serie toont het Drouwenerzand telkens vanuit hetzelfde punt maar in verschillende schilder stijlen.

Eind 2022 is ze begonnen met de serie Portretten. Deze serie is evenals haar Drouwenerzandserie, een artistieke uitdaging om hetzelfde onderwerp, in dit geval het vrouwenportret, neer te zetten in verschillende stijlen. Door duo's te maken van landschap en portret wil zij de verbinding en verbondenheid aangeven tussen de mens en de natuur (symbiose vrouw en natuur).

De lijsten om haar schilderijen maakt ze zelf. 

 

In overleg kan ook werk in opdracht worden uitgevoerd. 

Atelier bezoek, na afspraak, is mogelijk.

 

Website: www.schilderijenwilmaduren.nl

 

Lid van de KunstKring Borger-Odoorn